Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Abbas Khanahmadi avgår som ordförande för S

/
  • – Vi har byggt upp och försökt demokratisera organisationen och jag är jättenöjd med de insatser vi tillsammans har åstadkommit. Nu får någon annan fortsätta utvecklingen, säger Abbas Khanahmadi som lämnar uppdraget som ordförande för Socialdemokraterna i Härjedalen vid nyår.

Abbas Khanahmadi avgår efter fem år som ordförande för Socialdemokraterna i Härjedalen. Han har kvar flera andra politiska uppdrag och understryker att han inte lämnar partiet.

Annons

– Jag tycker att det är demokratins villkor att man ska dela på uppdragen och jag tänker vara ett gott exempel och dela med mig, säger Abbas Khanahmadi.

Han avgår två år innan hans mandatperiod som ordförande löper ut. Han lämnar uppdraget den 31 december. Från nyår till årsmötet tar vice ordförande Anna-Lena Andersson över. I mars väljs en ny ordförande.

– Klart att jag har en kandidat, men jag vill inte berätta vem. Att välja ordförande är en demokratisk process. Valberedningen kommer att jobba med det här och förhoppningsvis har vi en kandidat till årsmötet i mars. 

Abbas tycker att det är bättre att någon som är yngre, som lever om 30, 40 år tar över.

– Jag är 63 år, även om jag känner mig ung. Dessutom vill jag ha tid att umgås med mina barnbarn som jag älskar mer än allt annat. 

Abbas Khanahmadi fortsätter att vara ledamot i distriktsstyrelsen, ledamot i verkställande utskottet och utvecklingsledare i Socialdemokraterna Jämtland-Härjedalen. Till vardags jobbar han som rektor för Bäckedals folkhögskola.

Annons