Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldremiljard ger åtta nya undersköterskor i hemtjänsten

/
  • Regeringens äldremiljarder har gett åtta nya underskötersketjänster i hemtjänsten i Sveg, Funäsdalen och Vemdalen.
  • Regeringens äldremiljarder har gett åtta nya underskötersketjänster i hemtjänsten i Sveg, Funäsdalen och Vemdalen.

Sveg, Funäsdalen och Vemdalen har fått glädje av de miljarder som regeringen delat ut till ökad bemanning inom äldreomsorgen. Det handlar om åtta fasta underskötersketjänster i hemtjänsten.

Annons

För ett år sedan beslutade regeringen att ge kommunerna medel för att satsas på mer personal inom äldreomsorgen. Härjedalens kommun fick för förra året 1 742 994 kronor och i år 3 576 907 kronor. Pengarna har i huvudsak lagts på åtta nya underskötersketjänster i hemtjänsten i Sveg, Funäsdalen och Vemdalen.

– Det är bra att vi kan förstärka inom äldreomsorgen, vi behöver de här pengarna. Det är bra att få en högre kvalitet för brukarna, säger Helen Nilsson, ekonom vid socialförvaltningen, som räknar med att kommunen får dessa extra pengar även nästa år.

Det var i juni i 2015 som regeringen beslutade om en tillfällig satsning på personal inom äldreomsorgen. Kommunerna får dela på 7 miljarder kronor under åren 2015–2018 för att anställa mer personal i hemtjänsten och särskilda boenden, en satsning som motsvarar 5 600 undersköterskejobb.

Annons