Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen vill utreda försäljning av Folkets hus

/
  • Lasse Stefanz på Folkets Hus i Sveg, kanske ett framtida dans och nöjespalats i privat regi, om Alliansen får som de vill.

Allianspartierna M, C och FP i Härjedalen vill utreda en försäljning av Folkets Hus i Sveg. Det föreslår partierna i en motion till kommunfullmäktige.

Annons

"Under åren har Folkets Hus i Sveg dragits med ekonomiska problem, som främst har betalats på skattebetalarnas bekostnad. Närmare 100 miljoner kronor har skjutits till för att täcka de driftsunderskott Folkets Hus haft för verksamheterna i lokalerna. De belopp som kommunen genom åren slussat in i Folkets Hus-föreningen står inte på något sätt i paritet med den nytta som verksamheten skapat för kommunens medborgare. Dessutom är de stora bidragsbeloppen orimliga och djupt orättvisa i förhållande till vad andra föreningar som driver samlingslokaler i kommunen erhållit. Här gäller uppenbarligen inte likställighetsprincipen."

Så inleder allianspartierna sin motion om att utreda en försäljning av Folkets Hus. Partiföreträdarna pekar på den gemensamma politiska bilden att kommunen i framtiden kommer att ha mindre pengar att lägga på verksamheter som inte handlar om kommunal kärnverksamhet, som skola, vård och omsorg. I det perspektivet är det viktigt att se över möjligheten att hitta andra lösningar, till exempel att andra utförare tar över vissa verksamheter.

Partierna tycker också det är viktigt att Folkets Hus i Sveg "fylls med verksamheter och ny energi". Det skulle gynna både näringsliv och medborgare, enligt partierna som i sin motion föreslår att kommunstyrelsen får i uppdrag att utreda förutsättningarna att sälja Folkets hus i Sveg.

Annons