Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt från luffarslöjd till konstverk från USA

/

Kärleksutställningen som Härjedalens Pride anordnar står nu till beskådan i Ljushallen på Medborgarhuset i Sveg.

Annons

– Här finns allt möjligt från när och fjärran, säger Bodil Halvarson som hjälpte till att hänga upp de olika konstverken.

Det är Härjedalen Pride som anordnar utställningen och det var vernissage under måndagskvällen. Utställningen går att se fram till den 28 augusti.

– Det här symboliserar kärlek och gemenskap. Konst är en viktig del av kulturen, och det är ett fint sätt att sammanföra olika konstnärer, säger Jenny Hansen, ordförande i Härjedalen Pride.

Det är 26 konstnärer som deltar i utställningen, det är både lokala förmågor och de flesta kommer från Jämtland, men det är också några internationella konstnärer som ställer ut.

– Temat är kärlek och sedan har de fått tolka det precis som de vill, det är ju något som är olika för olika människor, säger Bodil Halvarson och fortsätter:

– Det kommer folk och tittar, och de får med sig något inuti. Konsten kan tala till människors olika sinnen.

Ulrika Lepik har tre verk med sig på utställningen.

– Det kändes rätt redan från början, det fanns ingen tvekan att vara med, inte när det handlar om kärlek, säger hon.

– Jag hoppas det är många som kommer och besöker utställningen, det är ett utmärkt tillfälle att se så många olika konstnärer, och den finns bara en gång. Här får du se allt från luffarslöjd till konst från USA, säger Jenny Hansen.

Annons