Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna hittade lösspringande hund på Ica

Anna Norderud var på besök hos sina föräldrar i Sveg när hon inom loppet av 15 minuter hitta två bortsprungna hundar, varav en på Ica.

Annons

Fotomontage baserat på Anna Norderuds Facebookinlägg.

I måndags var Anna Norderud från Åre på besök hos sina föräldrar i Sveg när hon var ute och rastade sin egen hund tillsammans med en väninna.

– Vi gick och pratade och jag sade väl nåt om vad tråkigt det är att det händer så lite i Sveg, sedan händer allt det här, säger Anna.

Kort efter Annas uttalande ser hon en lös jämthund vid torget mitt inne i centrala Sveg. Hon blev orolig att den skulle bli påkörd och varken matte eller husse syntes till, så hon tog hand om den.

– Jag lade ut i en facebookgrupp att jag hittat den och lämnat in den hos polisen, säger hon.

Nu till hund nummer två.

15 minuter senare är Anna på Ica i Sveg och får syn på en hund inne i butiken.

– Herregud vad konstigt tänkte jag, den bara sprang runt där bland hyllorna och såg mest glad och lite halvt stressad ut, men han åt ingenting vad jag kunde se, säger hon.

När personalen fick fatt i hunden visade de ut den, så återigen, tog Anna reda på hunden och skrev på samma facebookgrupp att hon hittat ytterligare en hund.

När ägarna senare kom och hämtade hunden, som är en blandning av collie och jämthund, berättade de att det inte var första gången deras vovve uppsökt mat när den var på rymmen.

– Det var lite roligt för de berättade att han smitit in på Statoil och ätit korv där förut när han var bortsprungen, säger Anna.

Båda hundarna har nu återförenats med sina familjer och Anna är glad att hon kunde hjälpa till.

– Det var ju tacksamt att kunna hjälpa till, de hade säkert blivit påkörda annars, säger hon.

Annons