Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åttor träffades på gymnasieskolan

/
  • Samarbetsövningar var en punkt på dagens program.
  • Elever från Sveg, Hede, Ytterhogdal och Funäsdalen träffades inför gymnasievalet.
  • Göthe Hammarström informerade om Svegs IKs verksamhet.

Under onsdagen träffades eleverna från årskurs åtta i Härjedalen på gymnasieskolan i Sveg. Tanken bakom aktiviteten är att de ska lära känna varandra och se lite mer hur det är att bo i Sveg.

Annons

Åttondeklasseleverna från Hede, Funäsdalen och Ytterhogdals skolor var inbjudna till Härjedalens gymnasium i Sveg under onsdagen. Med fanns givetvis även centralortens åttor.

När gymnasieskolan bjuder in till Öppet hus på hösten får eleverna se vilka program som det finns att välja på, den dagen är väldigt späckad med information. Att åttorna kommer även på våren är för att ge en möjlighet att lära känna Sveg som tänkbar bostadsort.

Under dagen fick eleverna bland annat besöka ungdomsgården samt genomföra flera samarbetsövningar i sporthallen. På plats där fanns även Svegs IKs Göthe Hammarström som berättade om idrottsklubbens verksamhet.

– Visst kan Sveg vara ett alternativ när jag börjar gymnasiet, men än har jag inte bestämt mig vad jag vill gå, säger Jonathan Fundin, Funäsdalens skola.

– Men det är roligt att träffa kompisar så jag tycker att den här dagen har varit bra. Jag känner rätt många sedan tidigare och jag hade även ganska bra koll på vad man kan göra i Sveg, berättar Jonathan Fundin.

Annons