Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Auktionspengar går till familjecenter

/

På lördag blir det en stor välgörenhetsauktion i Sveg. Det är stiftelsen "Make a difference", startad av Svegtjejerna Elina Bergström och Mikaela Lindström, som ligger bakom. Intäkterna går oavkortat till det familjehemsprojekt som påbörjats i Ghana.

Annons

Under 2008 åkte Elina Bergström och Mikaela Lindström till Ghana som volontärer under sex veckor. De berördes starkt och kände när de kom hem till Sverige att de ville göra något mer. Det barnhem de hade kontakt med saknade väldigt mycket för att livet skulle vara drägligt så Elina och Mikaela började samla in pengar för att hjälpa till. Sedan dess har de varit ner till barnhemmet flera gånger och med deras hjälp har de kunnat bygga toaletter, borra en brunn, inhägna området och en rad andra saker.

Faktum är att det gått så pass bra för barnhemmet att de nu står på egna ben.

– Då kunde vi gå vidare kändes det som. Nu vill vi bygga upp ett familjecenter, då kan vi ju även hjälpa andra än barn. Exempelvis finns det många ensamma unga mödrar med små barn. Om de kan få bo tillfälligt i familjecentret och få hjälp med utbildning eller med att lära sig något yrke, då kan de förhoppningsvis klara sig själva sen, förklarar Elina Bergström.

Stiftelsen har redan köpt mark, lite drygt en hektar. Halva den marken har de byggt en mur runt om för där ska boende och andra lokaler byggas, den andra halvan av marken kommer det att odlas på.

Välgörenhetsauktionen kommer att ge ett välkommet tillskott till uppbyggnaden. Företag och privatpersoner från hela länet har skänkt olika auktionsobjekt och Elina räknar med att det kan bli omkring 200 utrop. Några prylar finns redan att buda på inne på stiftelsens hemsida.

– Först blir det en timmes visning och sedan drar auktionen igång.

Det kostar 50 kronor att gå på auktionen, men då bjuds det på korv, fika och musikunderhållning av RÖ[email protected] och auktionsutroparen Pelle Perssons munläder är enligt uppgift i högform.

Annons