Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baben fixade miljon på trav

/

Han har gjort det igen, Baben Perssons andelskupong på onsdagens V86 gav inte mindre än 962.019 kronor i vinst. Fördelat på 48 andelar, värda drygt 20.000 kronor styck.
– Det är roligt att få dela ut lite pengar till folk, säger travexperten på Ica i Sveg.

Annons

Nyckeln till storvinsten var det tredje loppet, där Baben Persson hade den danska valacken "Touch My Shadow" som segrare. En häst som inte många trodde på. Bara en procent av de inlämnade kupongerna spelade hästen som etta.

– Det var ett lopp med många oerfarna hästar. "Touch My Shadow" hade en seger, en tredjeplacering och ett oplacerat lopp innan. Jag tittade på tiderna som hästen haft och såg att den låg hyfsat med utifrån hur mycket pengar den sprungit in tidigare, säger Baben Persson.

Det visade sig vara ett bra drag som bäddade för den stora prissumman eftersom de allra flesta spelare där missade chansen på åtta rätt.

– Man kan väl säga att det rasslade till i kuponghögen när hästen vann sitt lopp, säger Baben.

Systemet såldes i 48 andelar som kostade 81 kronor styck. Utdelningen per andel blev 20 042 kronor.

– Det är väl en bra utdelning får man säga. Och när andelarna har så låga prislappar kan ju de flesta vara med, säger Baben Persson som nu spelat hem runt 4,6 miljoner under sina dryga två år som spelansvarig på Ica i Sveg.

– Jag minns bland annat ett pensionärspar som hela livet drömt om att åka till USA. De köpte en andel och vann och sedan fick jag kort från dem när de var ute på resa. Det känns ju jätteroligt när man får dela ut lite pengar till folk, säger han.

Hade du köpt en andel själv i det här systemet?

– Jo, det hade jag, så jag får också vara med och dela på kakan den här gången.

Annons