Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beatrice Ask träffade drabbad handlare

/
  • Moderaterna Beatrice Ask och Victor Eriksson träffade Ica-handlaren Peter Eriksson i Hede
  • Tidigare justitieministern Beatrice Ask
  • Tidigare justitieministern Beatrice Ask besökte Härjedalen och informerade sig om polisens arbete efter den kritik som framförts.

Tidigare justitieministern Beatrice Ask (M) besökte Hede och träffade Ica-handlaren Peter Eriksson för att få hans syn på polisens arbete.
– För min del är det viktigt att höra alla parter. Det Peter berättar är absolut inte bra, sa Beatrice Ask.

Annons

För en vecka sedan hade Peter Eriksson tjuvbesök. Vid halvfemtiden gick larmet och två män tog sig in i butiken, Snabbt roffade de åt sig tobak för runt 100 000 kronor. Peter var på plats bara några minuter efter larmet, men då hade tjuvarna försvunnit i sin mörkblå Volvo S40.

Det som gjorde honom extra irriterad var det svar han fick från polisen. Beskedet därifrån var att han skulle höra av sig till poliserna i Härjedalen som började klockan 08,00. Att prioritera ett inbrott i Hede var inget för polisen i Östersund.

– Nu måste vi reagera, buset håller inga kontorstider. Det är riktigt svagt att polisen inte ens bryr sig, säger Peter Eriksson.

Beatrice hade läst om händelsen i tidningen och ville därför höra Peters version.

– Det svar han fick från polisen är inte acceptabelt. Alla förstår att det är resursbrist och långa avstånd. Men polisen måste visa att de bryr sig om de människor som har utsatts för brott, säger Beatrice Ask.

Förutom det senaste hade Peter Eriksson fyra inbrott under 2014. Vid ena tillfället stals 237 000 kronor i kontanter och dessutom frimärken. Tjuvarna kunde senare gripas i Mora. Fem män greps och blev senare dömda vid tingsrätten. Men några pengar har inte Peter fått tillbaka då domen överklagats till hovrätten. Hans slantar ligger fortfarande kvar i den svenska rättsmaskinen.

– Bedrövligt, en av männen påstod att det var hans pengar, han är dessutom utvisad ur landet. Det är konstigt att det ska behöva fungera på det här sättet, säger Peter Eriksson.

– Ett typexempel på att rättsväsendet borde fungera snabbare. Enskilda ska inte drabbas på det här sättet, säger Beatrice Ask.

Den före detta justitieministern besökte även polisen, företaget Crimestoppers i Sveg och trygghetsrådet under måndagen och tisdagen.

Annons