Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berglund snabbast i Härjedalsbrickan

/
  • Snabbaste härjedaling var Magnus Proos som tillsammans med kartläsaren Christer Eriksson blev åtta totalt.
  • Peter Schylberg satsar på rally och tog en fin andraplats i sin klass.
  • Martin Berglunds Mitsubishi Mirage är ett krutpaket.

Martin Berglund, SMK Gävle, tog hem årets upplaga av Härjedalsbrickan. Bäste hemmaförare blev Magnus Proos som knep åttondeplatsen totalt.

Annons

Drygt 60 förare kom till start i den anrika rallytävlingen Härjedalsbrickan. Någon hemmaseger blev det inte den här gången heller men Magnus Proos, med kartläsaren Christer Eriksson, knep en hedrande åttondeplats totalt. I sin klass blev ekipaget tvåa.

Tvåa i klassen blev även Peter Schylberg som fick kartorna upplästa av Håkan Eriksson. Totalt placerade de sig som 29:e ekipage.

Snabbast av alla var som nämnts Martin Berglund som hade Joakim Gevert med sig i bilen, en vesselsnabb Mitsubishi Mirage.

Publikfavorit förutom hemmaförarna var legendaren Stig Blomqvist som den här dagen dök upp i klassikerklassen med en Ford Falcon och inte en Saab som han kanske mest förknippas med. Nu toppade inte Blomqvist resultatlistan vilket var brukligt under 70 och 80-talet. Blomqvist har bland annat vunnit Svenska Rallyt sju gånger. Stig Blomqvist blev nu sexa i sin klassikerklass.

Annons