Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BILDEXTRA: Här är Härjedalens luciakandidater 2015 - och så röstar du

/
 • 1. Elin Sandberg. 18 år och bor i Ytterberg. Studerar till florist i Östersund. Gillar att spela piano, umgås med pojkvän, familj och vänner, samt att vara ute i naturen.     Visste vi inte om henne: Är väldigt bilintresserad och har nyss köpt en Volvo Amazon av 69 års modell.
 • 2. Prasamsa Aryal, 16 år och bor i Sveg. Går på naturvetenskapliga programmet på Härjedalens gymnasieskola. Gillar att spela fotboll, att sjunga i kör och vara med kompisar.     Visste vi inte om henne: Kan inte leva utan grönt te med jordgubbscupcakesmak.
 • 3. Emma Finnström, 17 år och bor i Östansjö, Lillhärdal. Studerar på samhällsprogrammet/beteendevetenskap på Härjedalens gymnasieskola. Gillar musik, att sjunga och att spela piano.     Det visst vi inte om henne: Hon har fobi för disktrasor.
 • 4. Josefine Björling, 16 år, bor i Sveg men studerar i Östersund. Gillar fotboll, hockey och sjunger i duschen ibland.     Det visste vi inte om henne: Hon har likadana tänder som Tom Cruise och hade en kort karriär som lindansare.
 • 5. Mariell Bodin, 17 år och bor i Vemhån. Studerar på NIV fotboll på samhällsprogrammet i Östersund. Gillar att spela fotboll och vara med familjen och kompisarna.     Det visste vi inte om henne: Hon älskar att dansa pardans.
 • 6. Mona Hansson, 17 år från Sveg. Studerar hotell och turism på gymnasiet i Östersund. Gillar att umgås med familj och vänner samt att jaga.     Det visste vi inte om henne: Hon tycker om älgjakt.
 • 7. Caroline Persson, 17 år från Sveg. Pluggar musik i Mora och gillar att köra skoter.       Det visste vi inte om henne: Vann Miss Glossy 2014.
 • Hela gänget.

Snart kommer de, till en julmarknad, jularrangemang eller ett äldreboende nära dig, Tidningen Härjedalens luciakandidater.

Annons

Stor final blir det i Svegs kyrka fredagen den 11 december då 2015 års lucia kröns. Men dessförinnan ska kandidaterna ut på turné och Härjedalen och sprida lite ljus och glädje i höst- och vintermörkret.

Redan den 21 november blir det besök i Älvros på julmarknaden där och kommande helger är fler besök inbokade och planerade, bland annat på äldreboendena i Härjedalen. Se kommande TH för turnéplan.

Luciageneral är även i år Gun-Lis Bergman. Hör av er till henne om ni är intresserade av att Härjedalens luciakandidater kommer även till er, hon nås på 070 - 205 50 60.

I år samarbetar TH med anhörigföreningen "Mö finns" om arrangemanget. Representanter från föreningen kommer att hjälpa till på olika sätt och en del av annonsintäkterna går till föreningens arbete med att stötta cancerdrabbade och deras anhöriga. Ansvarig för sång och musik är, precis som i fjol, Gunilla Hedin.

Rösta på din kandidat gör med de talonger som finns i tidningen eller med din mobiltelefon. Skicka THLUCIA (mellanslag) och numret på luciakandidaten du röstar på till 72072. Kostnaden är 10 kronor per SMS plus eventuell trafikavgift. Alla kandidater finns i bildspelet.

Annons