Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boksläpp i Lillhärdal

/
  • Karl Hedin och Björn Törnvall hade fullt upp med att signera sin bok vilken med stor sannolikhet blir årets julklapp i Lillhärdal.

Boken om det uppmärksammade vargmålet, De jagade jägarna, släpptes under fredagen. Första exemplaren gick att komma över på biblioteket där författarna Karl Hedin och Björn Törnvall signerade sitt verk.

Annons

Det gick mycket snabbare för Björn Törnvall och Karl Hedin att skriva boken om vargmålet än vad det gjorde för rättsväsendet att komma till skott och få fram en dom. I fredags signerade författarna sin bok i Lillhärdal och det blev stor uppslutning från allmänheten.

– Det är klart att man vill ha en bok, det handlar ju om personer från bygden och hur de behandlats i rätten, säger BG Eliasson som fanns på plats för att köpa ett exemplar.

Att boken blir årets julklapp i Lillhärdal råder ingen tvekan om, många besökare köpte både två och tre exemplar.

Törnvall och Hedin var imponerade över det intresse som visades.

– Det känns absolut rätt att vi valde att börja sälja boken här, säger Karl Hedin som även kommer att ha den till försäljning i sin affärskedja.

De jagade jägarna har tryckts i 5 000 exemplar. Att döma av intresset under första dagen kan det vara i underkant. Karl Hedin har tidigare varit med som författare till boken Varg och landsbygdsboende, vilken trycktes i 3 500 exemplar och den är nu helt slutsåld.

De jagade jägarna har sin utgångspunkt i det rättsfall där åklagaren hävdade att fem män från Lillhärdalstrakten skulle ha jagat varg någon mil söder om byn. Männen friades i tingsrätten och slutligen även i hovrätten.

– Vi anser ju att åklagaren aldrig skulle ha tagit upp det här fallet och än mindre överklagat tingsrättens dom, förklarar Törnvall samtidigt som han signerar ytterligare en bok.

Annons