Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borttagna fotsubventioner ska utredas

Socialförvaltningen ska göra en konsekvensanalys av beslutet att ta bort subventionerna på fotvård till äldre och handikappade. Det beslutade socialnämnden på tisdagen.

Annons

TH har tidigare berättat om beslutet i socialnämnden att ta bort subventionerna. Beslutet togs av en oenig nämn och har mötts av starka reaktioner, inte minst bland fotvårdarna själva och på tidningens debattsidor.

Till tisdagens sammanträde hade nämnden fått in en skrivelse från fotvårdarna i Härjedalen. En privatperson har också lagt ett medborgarförslag om en konsekvensanalys och socialnämnden fattade beslut om en sådan.

Enligt fotvårdarna får beslutet stor negativa konsekvenser för många äldre, med längre resor för att få hjälp när det blir akut, ökad medicinering och försämrad kapacitet att gå och därmed lägre livskvalité.

Processen med att ta bort subventionerna och säga upp avtalen med aktuella fotvårdare fortsätter dock.

– Om konsekvensanalysen leder till att vi ändrar vårt beslut eller inte, det kan vi inte säga i dag, säger Anna-Lena Andersson, socialnämndens ordförande och Socialdemokrat.

Socialtjänsten sparar runt en halv miljon kronor på slopade subventioner varje år. Konsekvensanalysen ska presenteras på nämndens nästa sammanträde i maj.

Annons