Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröderna Grym satsar på jaktfilm

/

Bröderna Tommy och Kenneth Grym från Vemdalen startade Youtube-kanalen Jaktbiten.com i vintras. Med sina jaktfilmer vill de visa upp en positiv och rättvis bild av jägare och jakten.

Annons

Bröderna Kenneth och Tommy Grym har – tillsammans med Glen Johansson som bor utanför Göteborg – startat Jaktbiten.com. En kanal på Youtube där de publicerar sina jaktfilmer.

– Som för de flesta så började det bara med att vi hade med oss kameran på jakten och filmade korta klipp, framför allt i skottögonblicket. Och så blev vi sugna på att utveckla det, berättar Kenneth Grym.

Med filmerna vill de visa att jakt handlar om mer än bara själva dödandet.

– De korta klipp som många lägger upp på nätet kan ge en felaktig bild av vad jakt är för något och hur vi bedriver jakt. Så vår tanke är att filma och visa jakten från början till slut. Och vi tycker att det är viktigt att visa jakten på ett snyggt sätt, där man visar respekt för viltet, säger Kenneth Grym.

Bröderna Grym är uppväxta i Vemdalen och följde tidigt med på älgjakt. Numera ägnar de sig åt all typ av jakt, vilket syns i filmerna som handlar om allt från jakt på älg till toppfågel och bäver.

I våras blev de inbjudna att delta i en filmtävling på Stockholm Game Fair. Temat för tävlingen var "Därför jagar vi – egentligen", och bröderna kammade hem segern.

– Det verkar som att många tycker att filmerna vi gör är bra, och så är ju Kenneth duktig på att redigera så att det blir snyggt, säger Tommy Grym.

Förutom rena jaktfilmer så har de börjat lägga upp reportagefilmer med jaktrelaterat innehåll, bland annat ett reportage om en skyttebiograf och ett om ljuddämpare.

Nu när jakten närmar sig så kan tittarna i höst förvänta sig filmer om bland annat bockjakt, björnjakt, älgjakt och trädskällarjakt.

– Men allt hänger ju på hur jakten går, det är det som avgör om det blir filmer eller inte, säger Kenneth Grym.

Annons