Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buskis i buskarna med pigan, drängen och nasaren drar folk

/
  • Jens Thomasson, Gunilla Hedin och Sune Eggen spelar nasaren, pigan och drängen och drar stora publikskaror till Härjeåsjön.
  • Mikael Jonasson och Jens Thomasson underhåller med dragspel medan Sune Eggen och Gunilla Hedin laddar inför en ny föreställning.

Buskis i buskagen har under helgerna i juli lockat flera hundra personer till Härjeåsjöns lantgård. Varje dag. Som mest var det 450 personer i publiken under en dag. Den första och andra augusti ges de två sista föreställningarna i år.

Annons

Årets lustspel handlar om livet på gården för många decennier sedan. Det kretsar kring pigan, drängen och nasaren. Det är utomhusteater bland kafébord, snår och buskar.

– Vi serverar kakor och bondkomik. Folk har roligt och det är det som är meningen, säger Mikael Jonasson som tillsammans med sin fru Susanne Brunnsberg arrangerar teatern.

Det var hon som kom med idén att spela teater på gården.

Skådespelarensemblen utgörs av Gunilla Hedin, Sune Eggen och Jens Thomasson. Det är andra året med teater i Härjeåsjön. Manus skrivs av Susanne Brunnsberg och Mikael Jonasson tillsammans med skådespelarna.

– Det finns en story men det finns också plats för mycket improvisation, säger Mikael Jonasson, så allt kan hända.

Annons