Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busskur i Krokströmmen totalförstörd

/
  • Såhär såg busskuren i Krokströmmen ut efter att den hade vandaliserats.

En busskur har vandaliserats vid Krokströmmen i Ytterhogdal för andra gången på kort tid.

Annons

Busskuren, som är helt i glas blev vandaliserad för senast en månad sedan, nu var det dags igen. Två av busskurens sidofönster är helt förstörda.

– Det är väldigt tråkigt, det finns bara förlorare i något sådant här. Eftersom det är andra gången på kort tid så har vi valt att polisanmäla nu, vi vill visa att det inte är okej att göra såhär med skattepengarna, säger Martin Södergårds, utvecklingsstrateg på Härjedalens kommun.

Det var när flyktingförläggningen i Krokströmmen öppnade som busshållsplatsen blev renoverad och fick en busskur, bättre belysning och en egen ficka som bussen kan köra in i.

– Tidigare var det nästan ingen som använde busshållsplatsen, men sedan var det plötsligt väldigt många som behövde åka kollektivt. Då bestämde vi att vi skulle rusta upp den eftersom den förra inte höll måttet när det är så många människor som åker, säger Martin Södergårds.

När busskuren blev förstörd för första gången tog det tid innan den blev lagad, nu återstår att se om det går att ha en busskur med glas.

– Jag vet inte om vi kommer sätta i glas igen nu. Det finns andra alternativ som plexiglas som inte kan förstöras eller en träkur, säger Martin Södergårds.

Annons