Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggkedja på offensiven i Härjedalen

/

I höstas gick koncernen Karl Hedins byggvaruhandel ut med nyheten att de tänker etablera sig i Östersund. Nu etablerar sig byggkedjan, som redan har butik i Sveg, även i Vemdalen.

Annons

Den familjeägda sågverks- och handelskoncernen är på offensiven och dess senaste uppköp är Byggshopen i Vemdalen. Säljaren är Vemhus Bygg som uppger att försäljningen sker i ett led i företagets arbete med att renodla sin verksamhet till bygg- och entreprenadverksamhet.

– Att det blev Karl Hedin känns mycket bra! Det är precis som Vemhus ett livskraftigt familjeföretag som verkar i och värnar om det lokala, säger Vemhus vd Åsa Hammargård i det pressmeddelande som skickades ut efter att affären var i hamn.

Från Karl Ledins håll ser man stora möjligheter i Vemdalen och den härjedalska byggvarumarknaden, beskriver koncernens vd Lars Lindgren i samma pressmeddelande.

– Vi ser stor potential i Vemdalen och kommer genom våra lokala duktiga medarbetare att växa och utvecklas i vår verksamhet, säger han.

Karl Hedin är en sågverks- och handelskoncern med verksamhet i Mellansverige och Estland. Företaget grundades 1917, har 940 anställda och omsätter cirka 3,4 miljarder kronor. Koncernen bedriver verksamhet inom sågverk, förädling, emballage och bygghandel.

Annons