Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carina Nilsson blir rektor/vd för Sigtunaskolan

Carina Nilsson, som valde att sluta som förvaltningschef för bildning, fritid och kultur i Härjedalen, går nu vidare till ett jobb som rektor/vd för Sigtunaskolan humanistiska läroverket, SSHL.

Annons

Carina Nilsson testade ibland själv hur elevernas skoldagar var under sin tid som förvaltningschef i Härjedalen.

– Vi är mycket glada över att Carina Nilsson tar sig an uppgiften att leda SSHL vidare. Vi är övertygade om att hennes erfarenhet av såväl internationell som svensk skolverksamhet kommer att driva skolan framåt på ett mycket bra sätt. I sin roll kommer Carina att ha det övergripande ansvaret för hela den löpande verksamheten på SSHL och arbeta tätt samman med oss i styrelsen och skolans ledningsgrupp, säger styrelsens ordförande Marie von Satzger i ett pressmeddelande.

Carina Nilsson ser tjänsten som en utmaning.

– Det var kombinationen av det svenska och det internationella som fick mig att söka tjänsten och rollen som rektor/vd känns mycket bra och utmanande. Jag ska ta vid det goda arbeta som gjorts inom alla delar av verksamheten och förvalta samt förädla, säger Carina Nilsson.

Härjedalens kommun har ännu inte gjort klart med vem som kommer att bli ny chef på förvaltningen för bildning, fritid och kultur.

Annons