Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cruising i Hede

/
  • Kul att komma ut en sväng, sa Anna-Lisa Fjellner, 79 år från Vemdalen, som satt i baksätet i en av de snyggaste bilarna som stod uppradade på hembygdsgården. I framsätet Vivianne och Bertil Fjellner.
  • Ett 40-tal bilar samlades på hembygdsgården
  • Gummirök är inte ovanligt när det drar ihop sig till cruising i Hede
  • Cruising Hede under midsommardagen
  • Crusing Hede under midsommardagen
  • Crusing Hede under midsommardagen

Midsommardagen var det cruising på Hedes gator tills Folkparken öppnar sina portar. Över 40-talet bilar samlades på Hede hembygdsgård innan allt rullade igång.

Annons

– Kul att komma ut en sväng, sa Anna-Lisa Fjellner, 79 år från Vemdalen, som satt i baksätet i en av de snyggaste bilarna som stod uppradade på hembygdsgården.

Hon myste när hon satt i sonen Christers fina Chevrolet Impala cab från 1959. En vit läcker amerikanare med röd skinnklädsel.

– Man måste ju passa på att följa med när det är finväder, det har man inte blivit bortskämd med den här sommaren, sa Anna-Lisa.

– Huvva, det har varit klent väder sen i påskas, men i dag är det toppen. Roligt att följa med Christer och det är en lämpligt lång resa mellan Vemdalen och Hede.

Ett 40-tal bilar hade mött upp och efter samlingen på hembygdsgården rullade de ut på gatorna i Hede. Efter cruisingen rattade de flesta ner till folkparken där bland annat Hep stars med Svenne Hedlund uppträdde.

– Riktigt bra, låtar som passar mig, sa 57-årige Christer Fjellner efter uppträdandet.

Morsan Anna-Lisa struntade i parken och fick skjuts hem till Vemdalen.

– Nej, sådana där popgrejer är för ungdomar, sa Anna-Lisa.

Annons