Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Curlinghjältar blickar framåt

/

Svegssonen Christoffer Sundgren och de andra curlarna i lag Oskar Eriksson, som i helgen tog VM-silver i Peking, är redan på väg till nästa turnering i Schweiz.

– Vi gillar att tävla, säger Christoffer Sundgren.

Annons

Tisdag kväll lyfter planet för de nyblivna silvermedaljörerna, med destination Schweiz och den sista Europacuptävlingen i curling.

– Där deltar bland andra Niklas Edin (som tog brons i OS för Sverige), Schweiz OS-lag, Skottlands OS-lag, det är Europaeliten.

Men Norges VM-guldlag, som slog svenskarna i finalen i söndags, kommer inte.

– De tyckte att det blev för mycket, säger Christoffer Sundgren.

Men inte ni?

– Nej, vi gillar att tävla.

Silvermedaljen i VM i Peking är lag Oskar Eriksson största framgång.

– Det är en otroligt bra inför fortsatt satsning, en bekräftelse på att vi hör till världseliten, säger Christoffer Sundgren.

Svenskarna förlorade finalen mot Norge med 8-3.

– Det kändes ändå väldigt bra inför matchen. Vi kände oss trygga. Och vi var med i matchen med fick inte till slutstenarna. Efter tre omgångar stod det fyra noll och då blev det väldigt tungt. Men det kunde lika gärna ha varit de som missat.

Nu blickar lag Oskar Eriksson framåt.

– Det här betyder att vi blir högre rankade nästa säsong och får möjlighet att spela högre i världstouren. Det betyder också att vi kan få bättre stöd från curlingförbundet och från SOK, och säkert också från sponsorer, säger Christoffer Sundgren.

Annons