Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagkollo för barn skapar Vi-känsla

/

I år får barnen som är med på kyrkans dagkollo uppleva naturen djupt inne i skogen på Vemvallens vildmarkscamp.

Annons

Det är barn från årskurs tre till fem som går på fritids som är med på dagkollot som kyrkan i Sveg anordnar. Tidigare år har dagkollot varit i Älvros men i år är de på Vemvallen, en lite gård mitt ute i skogen som oftast används till konferenser och skotersafari.

– Det är kul att ha dem här, och de är så ordentliga, säger Karin Gudmundsson som äger Vemvallen.

– Och sedan så äter de som hästar, säger Tonni Söderberg som lagar lunchen tillsammans med Karin.

Dagkollot präglas av regler som att alla barn är lika bra, ingen mobbing, inga mobiltelefoner och att alla ska ha kul. På förmiddagen är det olika lagtävlingar och på eftermiddagen är det fri lek.

– Det är så roligt att se hur de får en annan kontakt jämfört med på skolan, i och med att det är lagtävlingar så är alla med alla. Sedan blir det som lite semester för dem att vara här, säger Anna-Karin Bohlin, som är med från fritids.

Tisdagens aktivitet på förmiddagen var rullstolsracet som Frida Myrsten, en av kyrkans ledare på lägret hade ordnat ihop. Hon har själv känt att hon stött på fördomar i och med att hon själv sitter i rullstol, och hon tycker det är bra att ta upp redan i tidig ålder.

– Det är viktigt att de får se världen ur ett annat perspektiv och kliva in i en annan roll. Jag vill också visa att det inte är någon big deal, jag bara sitter ner hela tiden, precis som alla andra gör när de äter, säger hon.

Dagkollot har avslutning fredagen den 26 juni.

Annons