Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De driver familjeföretaget vidare - satsar på "yngre" och billigare möbler

/
  • Kent Olofsson och Lena Tageson-Olofsson kommer att driva familjeföretaget Svegs Möbler från 1 oktober.

Den 1 oktober tar Lena Tageson-Olofsson och hennes make Kent Olofsson över Svegs Möbler, ett företag som funnits i Lenas familj sedan 1947.

Annons

Många i Sveg har undrat den senaste tiden vad som ska hända med anrika Svegs Möbler. Två av tre ägare har nått pensionsålder och intressenter har funnits för att ta över. Lösningen blev dock att företaget stannar i familjen då Lena Tagesson tillsammans med sin man Kent Olofsson köper ut sina syskon Inga-Britt Eriksson och Lars-Erik Tageson.

– Våra föräldrar var delägare från början men sedan 1947 har familjen drivit Svegs Möbler och det känns bra att vi kom fram till den här lösningen. Mina syskon har ju varit intresserade av att sälja men samtidigt har jag känt att jag har några år kvar, förklarar Lena som tycker att det känns som en nytändning.

– Sen ville vi inte att affären skulle läggas ner. Det är ingen guldgruva men vi ska testa, säger Lena Tageson.

Då Lena hela tiden jobbat i företaget så är det självklart att kunderna kommer att känna igen sig. Lite förändringar kommer det ändå att bli.

– Vi ska försöka att bredda vårt sortiment och ta in även lite billigare möbler och kanske kan vi vända oss lite mer mot yngre människor också, funderar hon.

En utförsäljning av utvalda möbler kommer att ske ganska omgående och den görs då för att få plats med det som blir nytt i sortimentet.

En tanke är även att renovera en del i fastigheten. Bland annat finns det två lägenheter som kan hyras ut.

– De har stått tomma många år men de ska vi fixa till, berättar Lena Tagesson.

Annons