Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delad pott gjorde ingen glad

/
  • Matchen mellan Lillhärdal och Sveg var en riktigt bra division fem-match. Lagen ägde en varsin halvlek och 2-2 var i slutändan rättvist.
  • Andy Widdicombe och hemmamittfältet hade ett bra grepp om händelserna första halvtimmen.
  • Farah Ahmed hade ett kanonläge att avgöra men i fritt läge får han se sin nick smita precis utanför stolpen.
  • Dennis Persson sätter 1-0 med en välplacerad straff. Mattis Westerström chansar åt rätt håll men når inte bollen.
  • Att Sveg bytte runt på hela sin trupp gjorde att laget vann fler och fler dueller i takt med att hemmaspelarna tröttnade.

Lillhärdal och Sveg bjöd på en riktigt trevlig derbymatch som innehöll det mesta. Resultatet skrevs till 2-2 och inget av lagen kände sig helt nöjda även om det för utomstående såg ut som ganska rättvist.

Annons

Det var stor förväntan bland publiken inför höstderbyt mellan Lillhärdal och Sveg. Många trodde att hemmalaget skulle vinna ganska lätt då de tillhör toppen av tabellen samtidigt som Sveg ligger i de lägre regionerna.

Inledningsvis såg det också ut som Lillhärdal skulle rinna undan. Hemmalaget skapade en rad chanser och var väl värda ledningen när Dennis Persson satte en straff efter femton minuter. Straffen däremot, den tar inte många domare då den var väldigt billigt dömd.

Efterhand kommer Sveg in mer i spelet men Dennis Persson ökar på till 2-0 med en nick som tar på en försvarare och letar sig in vid burgaveln.

I andra halvlek är det en helt annan match. Sveg tar över spelet och får även resultat då Zabi Mousavi och Tobias Andersson trycker in ett varsitt närskott.

– Vi började inte bra men kom i gång. I dag snurrade vi runt på hela bänken förutom mig själv och reservmålvakten och det ger resultat. Jag tycker att Lillhärdal tröttnar helt och trots att vi låg under med 2-0 så känns det ändå surt att det blir bara en pinne, säger Svegstränaren Fredrik Jonasson som är väldigt nöjd med sitt lags insats.

– Orken är ju vårt problem men skulle vi börja träna hårt och springa mer, ja då kanske vi inte har något lag. De flesta spelar ju för att det är roligt, förklarar Lillhärdals Anders Roos som inte var riktigt nöjd med en tappad ledning men såg ändå en rättvisa i resultatet.

– En nyckel för oss är att Jesper Persson, yngst på banan, går in efter en kvart i försvaret och lyckas med det mesta. Hans respektlösa spel visar vägen för resten av laget, svarar Fredrik Jonasson på frågan om plusbetyg.

I Lillhärdal gör mittbacken Pierre Jäderberg stor nytta matchen igenom och får ett extra plus i ett lag som också gör en gedigen insats rakt igenom.

Annons