Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är en hemsk värld vi lever i"

/
  • Polis och offer utanför en restaurang i Paris som drabbats av terrorn.
  • Erica Enckell från Medskogen har bott i Paris i många år.

Terrorattentaten i Paris fyller nyheterna och alla kanaler. Erica Enckell från Medskogen har bott i Paris i många år och är förfärad över attentaten i sin gamla hemstad.

Annons

– Det är en hemsk värld vi lever i. Jag har bara väntat på att det ska hända i en storstad och är inte överraskad av att det händer i Paris som har ett stort symbolvärde. Ett attentat där ger effekt och väcker uppståndelse.

Erica Enckell har många vänner i Paris och har fått bekräftelse på att de flesta lever. Hon kommer att åka till Paris igen, men det dröjer.

– Nu har jag inte lust att vara någon annan stans än i Uggen, Medskogen eller Bruksvallarna med tanke på hur rutten världen är.

Sophie Barel från Clermont-Ferrand, tillbringar all ledig tid en lärare har i familjens stuga på Smolet, mellan Brändåsen och Tännäs. Hon hade ett sms från sonen Pierre, som jobbar natt, när hon vaknade tidigt imorse. Han skrev att det var krig.

– Jag satte omedelbart på radion och fick läget klart för mig. Redan i morse var det många döda, säger Sophie Barel. Så klart är folk i Paris rädda. När folk är beredda att döda sig själva för att döda andra finns det inte så mycket vi kan skydda oss med.

Clermont-Ferrand ligger långt från Paris och har länge varit förskonat från våld.

– Vi har varit förskonade länge men den här veckan har det varit upprört och aggressivt på min arbetsplats, en gymnasieskola, och handgemäng har förekommit. Något håller på att förändras även här, säger Sophie Barel.

Annons