Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är en jäkligt fin julklapp"

/

Sennenhunden Zimba återfanns under tisdagen i närheten av Flovallen utanför Särna.
– Jag förstod direkt vilken hund det var, den var ganska mager och eländig, berättar Markus Rensberg som upptäckte Zimba.

Annons

TH får kontakt med ägaren Jörgen Jonsson när han sitter i bilen på väg till Särna för att träffa Zimba som har varit borta i nästan två veckor. Han hittades under tisdagseftermiddagen.

– Det är en jäkligt fin julklapp. Nu väntar veterinärbesök för att se vad han är i för skick. Det känns helt fantastiskt, och det var då Markus Rensberg som hittade honom, säger Jörgen Johnson.

Markus Rensberg körde på en väg mellan Särna och Flovallen på Vedungsfjället när han fick syn på Zimba.

– Jag har ju sett bilden på hunden på internet och i tidningen. När jag lockade på honom så kom han direkt och hoppade in i bilen. Nu sitter han bak i en hundbur och verkar må ganska bra, säger Rensberg.

– Det här räddar nog ägarnas jul. De ska komma och möta upp mig för jag är på väg mot Funäsdalen, säger Markus Rensberg som själv varit med om samma upplevelse för något år sedan.

– Jag hade en hund som var borta i fjorton dagar och hade nästan gett upp hoppet, det kändes overkligt att få tillbaka den. Så jag förstår att de är glada.

Jörgen Johnson berättar senare på kvällen att han vill framföra sin tacksamhet till alla som har hjälpt till i sökandet efter Zimba.

– Jag är så glad och tacksam, och särskilt till Markus som hittade Zimba, säger han.

UPPDATERING

– Zimba mår efter omständigheterna bra. Han har lite sår, skador på tassarna som måste tvättas. Han har tappat cirka 30 procent av sin kroppsvikt men han verkar vara vid riktigt gott mod och han är riktigt hungrig. Nu ska han få vila och äta de närmaste veckorna och återhämta sig, säger Jörgen Johnson.

Här kan du läsa om efterlysningen av Zimba.

Annons