Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det blev inte som vi tänkt från början"

/

Företaget Workplays har avslutat samarbetet med sin lokala representant i Sveg och söker nu med ljus och lykta efter nya partner som vill representera företaget och hyra arbetsplatser.
– Det har inte fungerat så som vi hoppats, säger Mathias Friman, delägare i Workplays.

Annons

Tillsammans med delägaren Jonas Lindqvist driver han konceptet Workplays med företagshotell i Östersund, Åre, Hackås och Sveg. I Åre och Hackås är det lokala representanter som sköter kontakten och marknadsför företagshotellen där småföretagare hyr arbetsplats. Tanken är att företagarna jobbar på ett ställe där de också kan inspireras och dra nytta av varandra. I konceptet coworking ingår också tillgång till hundratals liknande företagshotell runt om i Sverige och världen med arbetsplats, internet och skrivare.

Även i Sveg fanns en lokal representant, en lokal kommunikations- och pr-byrå, som hade kontor i lokalerna. Men bara några månader efter invigningen flyttade det företaget till andra lokaler och sedan har det mest gapat tomt i den nyrenoverade före detta bilhallen på Dalagatan 9 i Sveg. Nu har kommunens näringslivschef aviserat att man bryter sitt avtal med Workplays eftersom företaget inte uppfyllt sitt åtagande om bland annat tio aktiviteter för det lokala näringslivet. (Se intilliggande artikel) Det beslutet ligger dock hos kommunpolitikerna.

– Jag har full förståelse för att de inte tycker att vi uppfyllt vår del, det är jag böjd att hålla med om att vi inte gjort. Men vi jobbar stenhårt och kommer att ha flera evenemang under hösten och vintern, säger Mathias Friman.

Enligt den information de fått från sin tidigare lokala samarbetspartner har intresset att hyra in sig i lokalerna varit dåligt i Sveg.

– Vi har ju ett öppet kontorslandskap. Vad jag förstår så har de som varit och tittat varit mer ute efter egna kontor.

Kommunens avtal är värt 14 500 kronor i månaden. Vad skulle det betyda om det sägs upp?

– Vi har ju ett hyresavtal med Härjegårdar som löper på två år. Vi måste ju betala det på något sätt eller försöka hitta nya hyresgäster. Samtidigt har vi ju startat i Sveg för att vi tror på det här, men vi har inte en sådan marginal att vi kan driva det utan hyresgäster.

Så om man vill hyra in sig eller är intresserad av att vara er kontaktperson lokalt i Sveg är det bara att höra av sig?

– Absolut. Och vi har en del trådar ute, vi söker efter en ny lokal partner, säger Mathias Friman.

Annons