Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

– Det här är rena himmelriket

/
  • Gun-Britt Jonsson och Gunvor Persson - och många fler - har bakat kakor och tunnbröd till kakfesten i Hedeviken.
  • – Det här är kalas det! Jag skulle ha haft en mjölkliter med mig. Det finns inget så gott som kakor och mjölk, säger Kent Kristoffersson från Hede.
  • – Det är toppen här, vi var här i fjol också, säger Stina Ackalin från Linkvarn.   – Det här är rena himmelriket, säger maken Birger Ackalin.
  • – De är bakade med smör, utbrister Mari Backman.   – Gott är det enda jag har att säga. Det räcker, säger Lena Nordström.
  • Kakor kakor, kakor. Hur många sorter som helst fanns det på kakkalaset i Hedeviken som damerna i Hedevikens bagarstugeförening arrangerade.

Hur många sorters kakor som helst och ett tills synes oändligt antal av varje sort. Så såg kakbuffén i Hedeviken ut i tisdags när det var kalas i bagarstugan. Hela dagen strömmade nya kakätare till.

Annons

– Det här är ett fantastiskt kalas, så här mycket kakor har jag aldrig sett, säger Elena Micoletic från Hede.

Birger Ackalin från Linkvarn citerar ett barnbarn, som var med i fjol, för att uttrycka hur det känns att vara på kakfesten:

– Det här är rena himmelriket.

Det är Gun-Britt Jonsson, Gunvor Persson, Agneta Långström, Kerstin Revelj och Alice Bäck som håller i kalaset. De lägger upp nya kakor, kokar kaffe, fixar fram nya assietter, diskar och pratar med gästerna. Det är tredje året de ordnar detta kalas.

– Det är många fler än vi som har bakat, understryker Gunvor Persson. Det är massor av damer som har skänkt kakor.

– Det är så i Hedeviken, säger Alice Bäck. När det behövs ställer alla upp.

Överskottet går till föreningen som driver bagarstugan.

–  Det här är superbra. Det kommer jättemycket folk hela tiden trots det regniga vädret. Vi behöver pengar för att investera i nya saker och reparera bagarstugan, säger Gunvor Persson.

Annons