Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doug Seegers spelar fortfarande på gatorna

/

På lördag spelar Doug Seegers på folkparken i Hede, den enda konserten i länet. Det är hans andra turné i Sverige. Förra året var alla 70 konserterna slutsålda och det ser ut att bli lika i sommar.

Annons

Doug Seegers har emellanåt funderat på hur det skulle bli när han kom tillbaka till Sverige, skulle han fortfarande vara lika populär. Han hade inte behövt fundera på det. Har något ändrats med populariteten har den ökat.

TH fångar den hårt bokade countrystjärnan i en paus under en tv-inspelning på Liseberg.

– Jag älskar Sverige. Mina mest hängivna fans finns här. Svenskarna är underbara, utbrister Doug Seegers. 

Han pratar om sin nära relation med Gud och att hans mamma sjöng i kyrkokören. Sin musikstil vill han karakterisera som countryblues men säger att han ständigt vill pröva nya stilar och variera sig.

Innan han träffade Jill Johnson och blev kändis var han tidvis bostadslös och utan arbete.

– Jag har inget hem nu heller, skrattar Doug Seegers, mina ägodelar finns i en lagerlokal i Nashville. Men jag kan köpa en bostad om jag vill och det är trevligt att kunna gå in i en affär och köpa ett par snygga byxor om jag skulle vilja det.

Han vill inte jämföra sitt tidigare liv med det nuvarande utan ser dem som olika livsstilar.

– Tidigare gjorde jag som jag ville, numera är det någon annan som talar om för mig vad jag ska göra och när. Fast ibland tar jag gitarren och går ut på gatan och spelar för de som vill lyssna, säger Doug Seegers.

Arrangörerna i Hede hoppas på bra väder.

– Jag tror att det kan bli en superkväll. Jag hoppas på många tillresande och Doug Seegers har hittills spelat för utsålda hus, säger Patrik Frisk, arrangör.

Annons