Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drygt 70 asylsökande barn och ungdomar till Härjedalen nästa år

/

Antalet ensamkommande ungdomar och barn som söker asyl kommer att öka i Härjedalen nästa år, jämfört med i år. Det visar länsstyrelsens fördelning av ensamkommande 2016.

Annons

Nästa år beräknas Härjedalens kommun få ta emot 72 asylsökande barn och ungdomar. Antalet platser som kommunen måste erbjuda är beräknat utifrån de prognoser som Migrationsverket tagit fram om hur många ensamkommande barn och ungdomar som väntas komma till Sverige nästa år och framöver.

Det skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Läs mer: Boende i Lillhärdal snart färdigt

Läs mer: 15 extramiljoner till Härjedalen för flyktingmottagande

Hela länet ska ta emot 698 barn och ungdomar och länsstyrelsen har fördelat dem på kommunerna. Flest ska Östersunds kommun ta hand om, 215 stycken och minst antal Bräcke med 57 stycken.

Fördelningen av personer som fått uppehållstillstånd men ännu inte fått någon kommunplacering för nästa år är ännu inte klar. Länsstyrelsen väntar på information och kommer sedan att göra en fördelning även av dessa över kommunerna i länet.

Läs mer: Kommunen planerar för nytt boende i Hede

Fram till och med 31 oktober i år har det kommit 349 asylsökande ensamkommande flyktingbarn till länet. För Härjedalens kommun är prognosen att upp mot sextio sylsökande barn och ungdomar får boende här innan årsskiftet.

Läs mer: Nytt boende för ensamkommande i Sveg

Läs mer: 2013 gav flyktingar överskott i kommunkassan

Annons