Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekbergs har nappat på skalet

/
  • Andreas Ekbergs ser fram emot att öppna butiken på skalet. Butiken öppnar i slutet av november eller början av december.
  • Andreas Ekbergs ser fram emot att öppna butiken på skalet. Butiken öppnar i slutet av november eller början av december.
  • Byggnationerna till den nya butiken är i full gång, bland annat kvarstår belysning.

Butikerna på Vemdalsskalet får snart en ny granne. Sport och fiskebutiken Ekbergs som sedan mer än tjugo år tillbaka huserat i Vemdalen väljer nu att slå upp portarna till en ny butik mitt på skalets torg.
– Det känns väldigt roligt och spännande att prova på, säger Andreas Ekberg, butiksansvarig.

Annons

I ett av husen på Vemdalsskalet pågår just nu byggnation inför att Ekbergs sport och fiske ska flytta dit.

– Vi öppnar i slutet på november eller början på december, beroende på när vi blir klara, säger Andreas Ekberg som är son till Gunnar Ekberg, som driver butiken inne i byn.

Butiksytan landar på 140 kvadratmeter och bara ett stenkast från butiken finns ytterligare en sportbutik, men Andreas Ekberg vill inte se den som en konkurrent.

– Nej, vi vill komplettera varandra och inte krocka. Vi kommer till exempel inte att hyra ut skidor utan vara mer inriktad på fiske och vildmark.

Han berättar att fastighetsägaren till lokalen där de ska hålla till frågade i våras ifall de var intresserade av att öppna upp här och sen dess har förberedelserna pågått.

– Det finns ju många restauranger här men inte så många butiker. Vår största utmaning tror jag blir att ha rätt sortiment, vi måste vara lyhörda inför vad kunderna vill ha och anpassa oss efter det.

Butiken kommer att vara öppen under sommar och vintersäsongen, samt delvis en bit in på vår och höst.

– Butiken inne i Vemdalen kommer fortfarande att vara kvar även fast vi öppnar här, säger Andreas Ekberg.

Annons