Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emilia från Tännäs blir proffs i USA: "Jag är supertaggad"

Skotercrosstjejen Emilia Dahlgren blir första länstjej som tar chansen att åka skotercross i USA.
– En dröm har gått i uppfyllelse och jag är otroligt glad att jag fått det här erbjudandet, säger 25-åriga Emilia från Tännäs.

Annons
Skotercrosstjejen Emilia Dahlgren blir första länstjej som tar chansen att åka skotercross i USA.

Emilia Dahlgren, Tännäs och Team Walles, kommer att tävla i Pro AM Women.

– Den 15:e november flyger jag till Minnesota, USA, och uppfyller min dröm. Det kommer att bli spännande och roligt, jag är supertaggad, säger Emilia när vi träffar henne hemma i Tännäs.

Efter att ha vunnit SM säsongen 2016 blev fjolåret en missräkning för Emilia. En rejäl vurpa på på träning i Bruksvallarna med brutet nyckelben och sprickor i revbenen som följd gjorde att hon missade många tävlingar.

– Men jag ville inte ge upp, jag tejpade ihop det som gick och fyra veckor efter kraschen kunde jag starta i en av SM-deltävlingarna. Efter ett dåligt första heat blev jag totalsjua, och trots att jag hade riktigt ont kände jag att jag kunde satsa vidare.

När det vara dags för SM-final i Östersund var Emilia omutlig. Hon vann alla sina heat och seglade upp till en tredjeplats. Detta från en "hopplös" niondeplats.

– Kändes som en riktig revansch och det var skönt att visa att jag hängde med.

Emilia Dahlgren lyckades även försvara sitt VM-silver trots en tung och skadedrabbad säsong.

Men nu lämnar hon Sverige för USA. Hon har fick ett erbjudande från Team Southside Polaris, vilket också innebär ett byte från Lynx som hon kört tidigare.

– Jag är jätteglad att jag fick det här erbjudandet, och Polaris har uppdaterat sitt nya chassi så det här kommer att bli toppen, säger Emilia och tittar ut genom vardagsrumsfönstret.

Strålande sol och gnistrande snö i träden.

– Hoppas att det kommer mer snö, jag vill ha så många timmar som möjligt på skotern innan jag drar iväg, säger Emilia.

Vad har du för målsättning på den här säsongen?

– Naturligtvis vill man ju vara högst upp på pallen varje tävling, men ett realistiskt mål är att kunna placera mig bland de tre första, det är ju riktig hård konkurrens där borta.

– Men eftersom de kör med dubbade mattor där borta kanske jag får ändra lite på min körstil.

Emilias USA tripp blir fyra månader lång. Hon kommer hem över julhelgen och avslutar i maj.

– Jag hoppas att kunna hinna hem och köra VM, just nu är det inte klart med varken datum eller ort, så jag hoppas att det kommer att funka.

Naturligtvis vill man ju vara högst upp på pallen varje tävling, men ett realistiskt mål är att kunna placera mig bland de tre första, säger Emilia Dahlgren.

Annons