Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En resa genom samernas kultur – Lopme Laante invigs på Funäsdalsberget

På måndag, 2 juli, invigs den samiska parken Lopme Laante på toppen av Funäsdalsberget. Det kommer bland annat att bjuda på invigningsjojk, äkta souvasskav och invigningstal av Kjerstin Valkeapää, projektledare för parken och utnämnd hedersdoktor på Mittuniversitetet.

Annons

Lopme Laante invigs på toppen av Funäsdalsberget. Sedan tidigare finns ett mellan slalombackarna på Björnrike.

– Parken visar samerna och deras näring som är en naturlig del av vår fjällvärld och berättar om samernas kultur, både historiskt och nutida. Förhoppningsvis kan parken bidra till en ökad kunskap hos både barn och vuxna. Vi i Funäsfjällen är otroligt glada över möjligheten att få berätta mer om vår fjällvärld och dess historia och kultur, säger Emeli Nilsson, kommunikatör för Destination Funäsfjällen.

Lopme Laante

I parken tas du med på en resa genom samernas kultur och en inblick i hur samerna levde förr, och hur de lever idag. Du får möta renen och lyssna till berättelser om hur den lever, vad den äter samt om all den magi och myter som omger den. Testa på att kasta lasso och mata renar med lav. För de yngre familjemedlemmarna finns även ett lekhus, som genom lek och lärande visar barnen samernas kultur och levnadssätt.

Annons