Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett steg närmare ny vindkraftspark utanför Lillhärdal

Norconsult AB, en rådgivare inom samhällsplanering och projektering, har vunnit ett stort uppdrag av vindkraftbolaget Rabbalshede Kraft. Uppdraget innefattar projektering för en ny vindkraftspark i Åndberg utanför Lillhärdal.

Annons

- Uppdragets omfattning består i de många delprojekt som Norconsults ansvarar för, säger en glad och stolt Rolf Johansson, teamchef på Norconsult, i ett pressmeddelande.

Norconsult kommer bland annat att ansvara för nätanslutning från kraftverket till stamnätet, projektering av det interna kabelnätet, en uppsamlingsstation i parken och kraftledning ut till en ny stamnätsstation för SVK (Svenska Kraftnät).

Uppdraget innebär ett så kallat tvärfackligt samarbete mellan Norconsults ingenjörer inom bygg- och projektledning, elteknik och miljö. Uppdraget startar under april och beräknas vara klart vid årsskiftet 2018/2019.

Rättelse: På grund av ett missförstånd stod det i en tidigare version av artikeln att vindkraftparken skulle vara belägen utanför Hede. Den kommer istället att vara i Åndberg utanför Lillhärdal.

Annons