Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Europas största skoterområde blir större

/

Funäsfjällens skoterledsystem är redan unikt i sitt slag och Europas största, till vintern utökas det ytterligare. De totalt 450 km leder växlar upp till 610 km genom ett samarbete mellan Funäsdalen Skoterled AB och Storsjö-Ljungdalen.

Annons

För skotergästen innebär det ett utökat ledsystem på ett och samma skoterledskort.

– Det är ett samarbete i rätt riktning både vad gäller att öka tillgängligheten till Sveriges vackraste fjällvärld och vad gäller att stärka utvecklingen för båda parter och näringen i stort, säger Karl-Arne Wagenius, ordförande Funäsdalen Skoterled AB.

Möjligheterna till långa skoterturer på fjället utökas och förhoppningen är att serviceutbudet med handel och restauranger i både Funäsfjällen och Ljungdalen kommer att öka.

I dagsläget jobbas det med att skapa enhetliga skyltar och markeringar då en stor del i satsningen handlar om att skapa en tryggare och säkrare skotermiljö på och kring lederna. Prepareringen kommer kunna göras ännu bättre. Till säsongen släpps även en ny interaktiv karta för hela ledsystemet samt att befintliga mobila applikationer uppdateras.

– Jag är övertygad om att detta kommer att stärka oss ytterligare som skoterdestination, säger Karl-Arne Wagenius.

Annons