Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falska mejl inte från Springe

/
  • Nyheten att Jonny Springe skulle byta parti spreds på fredagsmorgonen. Detta visade sig vara en anka då någon i mejl använt sig av Springes namn och skickat falska uppgifter. Bilden är en skärmdump från sveg.se.

Socialdemokraten Jonny Springe är utsatt för att någon utger sig vara honom. I falska mejl uppges han ha bytt parti vilket gått ut bland annat till den lokala sajten sveg.se som publicerat nyheten.

Annons

– Lyckligtvis fick jag fatt på de ansvariga för sajten ganska snabbt och de har tagit bort artikeln, säger Jonny Springe.

Det bedragaren gjort är att använda sig av Springes mejladress hos landstinget eller något som ger sken av att mejlen är skickade därifrån. Det är inte alls ovanligt med falska pressmeddelanden från sajter där vem som helst kan skriva in vilken avsändaradress som helst.

– Det här är mer än vad jag kan svälja och jag kommer att gå vidare med det här, förklarar Jonny Springe som vill varna alla som tror sig få ett mejl från honom att det kan vara från någon annan.

– Sveg.se hade mejlat tillbaka men inte fått svar, det är nog säkrast att ringa när något ska dubbelkollas, säger Springe.

Morgan Grip, utgivare av sveg.se, tycker att det hela är beklagligt.

– Jag vet inte om det är någon som vill jävlas med oss eller om det är med Jonny Springe. Nu låg inte artikeln ute mer än en kvart eftersom vi skickat ett meddelande till honom och fick svar att det var felaktigt.

Grip säger att de ska ifrågasätta all mejlkorrespondens hädanefter.

Annons