Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familj och fans stöttar Jon Henrik

/
  • Leo och Gabriella Svensson med pappa Anders och Gry. Leo och Gabriella är adopterade från samma barnhem i Colombia som Jon Henrik. Han är självklar favorit.
  • Familj och vänner från Mittådalen.
  • Jon Henrik fans.
  • Massor av folk sökte sina platser i Friends arena.

Gabriella (8) och Leo (12) Svensson från Alingsås är adopterade från samma barnhem i Colombia som Jon Henrik Fjällgren. De några av många fans som finns på plats i Friends Arena för att heja fram Jon Henrik. Familjen också såklart.

Annons

– Jag tyckte det var häftigt, att en same kommer från samma land som jag. Det är sällan som det händer, han bor ju långt upp i Sverige och jag långt ner i södra landet, säger Leo Svensson (12) som tillsammans med systern Gabriella och mamma Gry och pappa Anders har en given favorit. Jon Henrik Fjällgren.

Att den egna familjen är på plats och visar sitt stöd är också självklart.

– Det går ju bra hur det än går. Det är kul att vi är här, med i Melodifestivalen, säger Ann-Ristin Fjällgren, Jon Henriks syster som bor i Gällivare.

Varför är det viktigt med en samisk artist på scen i Melodifestivalen, vad säger du?

– Det är bra när det händer positiva saker som lyfter fram kulturen på ett bra vis som går fram till många människor. Egentligen utan ord. Genom ett annat skapande. Jag hoppas att det är något positivt bland ungdomar och att det kanske ger en större förståelse och intresse, säger hon.

Jon Henriks pappa, Jan Fjällgren, tror på framgång men tar inte ut segern i förskott.

– Det går jättebra, det har det redan gjort. Att han bara är här i final. Jag tror han blir sämst trea, om man får tippa, säger han innan gänget från Mittådalen hastar vidare för att ta plats i arenan.

Annons