Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fast under skoter i bäck

/
  • Räddningstjänsten från Funäsdalen sökte efter mannen som fastnat under sin skoter.

Vid halvelvatiden på onsdagen kom larm om en skoterförare som fastnat under sin skoter i en bäck på leden mellan Ljusnedal och Lossen.

Annons

Mannen, som själv ringde till SOS Alarm, berättade att han fastnat med benet under skotern och inte själv kunde ta sig loss.

Räddningstjänsten från Funäsdalen ryckte ut med full styrka och även fjällräddningen hjälpte till.

Totalt var det elva personer, räddningstjänst, ambulanspersonal och fjällräddare, som sökte efter mannen från två håll, Lossen och Ljusnedal, eftersom det var oklart var mannen befann sig. Under sökarbetet hade räddningstjänsten kontakt med mannen via telefon.

– Vi kan inte söka efter honom med helikopter eftersom olycksplatsen är i skogen, sa räddningstjänstens befäl på plats Johan Fredholm.

Strax efter klockan tolv hittades mannen som kört ner med sin skoter i en bäck strax öster om Lossen och legat fastklämd under skotern halvvägs ner i bäcken.

Mannen hade, när räddningsstyrkan kom fram, fått hjälp av en fiskare, som lyft bort skotern och hjälpt mannen upp ur bäcken. Mannen, som är från trakten, fördes till vårdcentralen i Funäsdalen och var enligt räddningstjänsten vid god vigör men nedkyld och hade i övrigt klarat sig utan svårare skador.

Mer läsning

Annons