Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fattas ett klassrum i skolan

/
  • Vi undrar hur ansvariga i kommunen tänker lösa detta problem? Den 20 augusti vill vi kunna välkomna våra elever till en skola där alla har ett eget klassrum, säger Elin Ekblad och de övriga lärarna i Funäsdalen.
  • I oktober 2013 nyinvigdes Funäsdalens skola efter ombyggnad som kostade dryga 27 miljoner kronor. Men i dag visar det sig att det fattas ett klassrum.

I oktober 2013 nyinvigdes skolan i Funäsdalen efter en ombyggnad som kostade dryga 27 miljoner kronor. Men i dag visar det sig att det fattas ett klassrum.

Annons

– Vi påtalade redan när det var dags för ombyggnation att det skulle behövas mer utrymme för undervisning. Men ingen lyssnade på oss och nu står vi inför det faktum att det till hösten kommer att saknas ett klassrum, säger Elin Ekblad, en av lärarna vid skolan.

Tillsammans med sina kollegor vill hon nu ha svar från politiker och tjänstemän hur de ser på situationen vid skolan i Funäsdalen. Antalet elever har ökat i byn.

– Något som alla naturligtvis borde glädja alla. Det är ett angenämt problem, men det känns inte bra att vi nu har ett klassrum för lite, säger Elin Ekblad.

Lärarna menar att både skolledningen och politikerna i nämnden för Bildning Fritid och Kultur i Härjedalens kommun sedan länge är informerade om situationen. En lösning inför det nuvarande läsåret blev att sju elever som egentligen skulle fortsätta i klass fyra i Funäsdalen blev kvar i Bruksvallarnas skola. Till hösten ska de in i Funäsdalen där det redan nu är trångt i de flesta klassrum. När det gäller de tre mellanstadieklassrummen bänkar sig ett 25-tal barn ner i en skolsal som är dimensionerad för 20 personer.

– Det är trångt redan nu, vi måste ha en lösning klar till höstterminen, säger Elin Ekblad.

Lärarna och rektorn på skolan har inte lyckats hitta någon lösning. Ledningsgruppen på skolan har själva försökt hitta olika alternativ.

– Vi har verkligen försökt att lösa det här. Men inte lyckats ta fram ett hållbart förslag som skulle fungera för både elever och lärare.

Det senaste beskedet de fick från kommunens skolledning var att, "vi förstår problemet, men ni får hitta lösningen".

Ett svar som gjort att lärarna nu vänder sig till politikerna.

"Är det vi lärare och rektor som äger denna fråga? Är inte vår uppgift att bedriva en god pedagogisk verksamhet där vår tid och vårt engagemang ska ligga på undervisningen?"

TH har sökt ordföranden i nämnden och kommunens skolchef, som båda var upptagna under onsdagen. Kommunalrådet Gunilla Zetterström Bäcke (S) säger dock att frågan diskuteras men är inte insatt i ärendet.

– Men jag är övertygad att det här ska vara löst innan höstterminen börjar, säger Gunilla Zetterström Bäcke.

Annons