Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femårsjubileum med mat och skytte på Game Fair i Bruksvallarna

/

Nu är Bruksvallarna Game Fair igång.

Annons

Skytte och mat dominerar under Bruksvallarna Game Fairs femårsjubileum. Mässan öppnar fredag den 7 augusti och pågår under helgen. Mässan är samlingsplats för de som gillar natur och friluftsliv. Hundra utställare väntas och arrangörerna hoppas på 5000 besökare. 

– Det är en fantastisk mässa, vi har väldigt bra utställare och många roliga aktiviteter, säger mässgeneralen Magnus Myhr. 

En av årets nyheter är mattorget, där alla matutställare samlas. 

– Vi vill lyfta fram maten och matens värde. Intresset för mat växer och har blivit en reseanledning säger Per-Åke Näsvall, matambassadör i Härjedalen och en av arrangörerna.

 Bland årets nyheter finns två olika smakupplevelser, surströmmingsprovning och vinprovning.

Bruksvallarna Game Fair satsar i år ännu mer på skytte. Jaktprofilen Fredrik Myhr med sina unika och naturtrogna måltavlor som rör sig både i sidled och mot skytten finns på mässan. Bland uppvisningarna märks VM-medaljören och den beridne bågskytten Emil Eriksson. Lena Laaksonen föreläser om kvinnor och jakt.

 Programmet innehåller föreläsningar och kurser, god mat, aktiviteter, tävlingar och att testa sin hund i ett björnmöte. På lördagskvällen blir det festligheter och gästabud, en återkommande succé.

Annons