Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjällhälsan planerar att öppna mottagning i Sveg och Björnrike

Fjällhälsan har planer på att öppna en mottagning i Sveg. På sikt finns även planer på att starta verksamhet i Björnrike.

Annons

Det här framgår av en skrivelse som Fjällhälsan skickat till Region Jämtland Härjedalen.

Där står det att Sjukvårdens utveckling i Hede/Vemdalen ekonomiska förening har påbörjat en utredning för att starta en Svegsfilial till Fjällhälsan. "En av orsakerna är det stora antalet listade vi har från östra och södra delarna av Härjedalen. Vi vill på detta sätt underlätta för våra patienter i Sveg med omnejd".

I december 2010 firade Fjällhälsan att den ekonomiska föreningen drivit hälsocentral i Hede i fem år. Sedan dess har en mottagninng öppnats i Vemdalen by och föreningen har också gått in i ett samarbete med Region Jämtland Härjedalen i läkarmottagningen på Vemdalsskalet. Nu har föreningen planer på att starta filial i Sveg och Björnrike.

I skrivelsen meddelas även att Fjällhälsan planerar att starta en filial i samråd med Skistar i skidområdet i Björnrike. Det väntas ske inför säsongen 2017-2018 då Skistar planerar att uppföra en ny byggnad i området, i vilken Fjällhälsans tänkta filial kan inrymmas.

Fjällhälsan driver sedan tidigare hälsocentral i Hede och en mottagning i Vemdalen by. Läkarmottgningen på Vemdalsskalet drivs i samarbete med Region Jämtland Härjedalen.

Läs mer:

Fjällhälsan vill fortsätta samarbeta med regionen om mottagning på Skalet

Samarbetet om mottagningen på Vemdalsskalet fortsätter

Siwertsson (M) står fast vid nedläggningskrav

Annons