Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjällstuga brann ner till grunden

Räddningstjänsten bekämpar en brand som har brutit ut i en stugby i Härjedalen.

Annons

Fritidshuset, som ligger i stugbyn Slagavallen väster om Lofsdalen, var helt övertänt när räddningstjänsten kom till platsen och gick inte att rädda, enligt räddningstjänstens inre befäl Olof Bråborg.

– Vi har en styrka från Lofsdalen på plats nu och ytterligare en är på väg från Sveg. Insatsen går i första hand ut på att skydda intilliggande byggnader eftersom det finns en risk att branden kan sprida sig, säger han.

Förutom stugan ska även en tillhörande friggebod ha brunnit ner.

Stugan ska ha varit bebodd när branden bröt ut men ingen människa ser ut att ha kommit till skada i branden.

Uppdaterad 15:05

Räddningtjänsten har begränsat branden och hindrat den från att sprida sig. Störst fara för spridning gällde till två fjällstugor i närheten, den ena stod bara tio meter bort.

– Nu låter vi stugan brinna ner under kontrollerade former, säger räddningtjänstens inre befäl Olof Bråborg.

Det var folk i på plats i stugan som larmade om branden men ingen människa har kommit till skada. Brandorsaken är i nuläget okänd.

Räddningstyrkor från Lofsdalen och Sveg finns på platsen.

Uppdaterad 15:45

Stugan har nu helt brunnit ner. Kvar återstår en glödhög som räddningstjänsten ska låta brinna ytterligare en stund för att om en stund släcka ned helt.

Delar av styrkan från Sveg har kunnat lämna platsen. Kvar är Lofsdalens styrka och två man från Sveg samt tankbilen från Svegs räddningstjänst.

Annons