Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flög högt med hjälp av skoter

/

Flyga högst och snyggast var målet och för fartens skull togs hjälp av skoter. Vemdalen Corner Session bjöd på hopptävling för bräda och skida, mitt i byn, på skärtorsdagen.

Annons

– I dag har vi haft livsnjutomhus, sa Jonas Mattsson från Sundsvall efter tävlingen, framröstad av de andra deltagarna som dagens bästa brädåkare.

Liksom de andra 17 åkarna tog han hjälp av skoter för att få upp farten. En efter en blåste de förbi publiken i 70, 80 knyck, hållande i samma typ av bogserlina som används för vattenskidor. Strax före hoppet (eller kicken på fackspråk) som var drygt sex meter högt, släppte åkaren bogserlinan och fortsatte upp för snön och upp i luften, för att hoppa högst, snyggast eller båda. Och sedan förhoppningsvis landa någorlunda tryggt utefter någon av hoppets sidor, svagt rundade utom som i en half-pipe.

Vemdalen Corner Session bjöd på flera riktig våghalsiga hopp och några krascher, i genren extremskidåkning.

– Det är inte så många som gjort det här och då har det mera varit som en plojgrej. Men nu körde vi en tävling och det gick ju bra, säger Jimmi Pettersson, uppvuxen i Vemdalen och den som konstruerat själva hoppet.

Men hur kom ni på det här?

– Det var en tanke som de hade på byn att göra något rolig under Vemdalsnatta. Och då tänkte vi hopptävling med hjälp av skoter. Och så växte idén och här är vi.

Blir det någon fortsättning?

– Ja, vi har en plan på att göra en tur på flera anläggningar och kanske i städer också. Det är på gång, säger han.

Deltagarna i Vemdalen Corner Session tävlade i sex kategorier. Flera av vinnarna röstades fram av de 18 deltagarna själva, däribland bästa skidåkare, Andreas Sjöbeck och ovan nämnda Jonas Mattsson, bästa brädåkare. Han var en av många nöjda tävlingsdeltagare.

– Det var en riktig frihetstävling, att köra tillsammans med vänner och bara ha kul och vara kreativ. Och det var skitkul med skotern. Jag ska försöka få med mig alla mina kompisar nästa år, säger han.

Annons