Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygplatschefen i Sveg tvingas avgå

Den nya flygplatschefen Göran Lindgren på Härjedalen-Sveg airport blev kortvarig. Han klev på sin position i juni och fick avgå med kort varsel under onsdagen. Panos Alepliotis, samhällsbyggnadschef på Härjedalens kommun, menar dock att det inte rör sig om något allvarligt som hänt.

Annons

Härjedalen-Sveg airport

Den nya flygplatschefen Göran Lindgren på Härjedalen-Sveg airport blev kortvarig. Han klev på sin position i juni och fick avgå med kort varsel under onsdagen.

– Göran Lindgren har varit provanställd, precis som alla chefer inom kommunen blir, och jag kände efter den tid han varit här att det inte fungerade så bra. I stället för att vänta in att provanställningen går ut i slutet på oktober kände jag att det var lika bra att han fick gå direkt, säger Panos Alepliotis, samhällsbyggnadschef på Härjedalens kommun.

Varför kan han inte sitta kvar tiden ut medan ni letar rätt på en ny flygplatschef?

– Vi tycker att flygplatsen har duktig personal på plats som är kompetent nog att göra jobbet under tiden. Nu tar Anneli Gustafsson över i maximalt två månader medan vi försöker hitta en ny flygplatschef.

Hur ska ni lyckas med det?

– Vi har redan börjat gå igenom de andra som sökte tjänsten tidigare och ska försöka hitta någon lämplig bland dem. Om vi inte lyckas med det får vi utlysa tjänsten för nya sökande, avslutar Panos Alepliotis.

Göran Lindgren pekar på flera problem från avsaknad av introduktion till olika uppfattningar om hur jobbet ska göras;

– Från dag ett har det varit som att gå i sumpmark - vingligt, ostadigt och man vet inte när man plötsligt sjunker ner i ett hål. Transportstyrelsen har regler man måste följa som man från kommunens sida inte gett medel att anpassa sig efter, berättar Göran Lindgren.

Annons