Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygtrafiken kan återupptas på måndag

/

Trafiken mellan Sveg och Arlanda kan återupptas på måndag. Trafikverket har skrivit avtal med Nextjet vilka kommer att sköta flygningarna fram till slutet av oktober.

Annons

Det som nu gäller angående flygtrafiken mellan Sveg och Arlanda är att Nextjet kommer att vara operatör på linjen fram till slutet av oktober då den ordinarie upphandlingen träder i kraft, då tar danska Flexflight över de kommande fyra åren. Flexflight vann den ordinarie upphandlingen sedan Avies anbud strukits.

Då avtalen med Avies sades upp med omedelbar verkan stod Sveg för en tid utan flygtrafik.

– Vi är glada att så snabbt kunna presentera en bra lösning för Sveg under tiden fram till att det nya fyraåriga avtalet tar vid i slutet av oktober. Vi vet att flyglinjen betyder mycket för tillgängligheten för medborgare och näringsliv, säger Stefan Engdahl planeringsdirektör på Trafikverket.

Flygplatschefen Jan Hill är mycket glad att det gått så pass fort att få fram ett avtal. Att det blev Nextjet som kommer att flyga ett större plan ser han också som positivt.

– Vi måste ha en lite högre bemanning eftersom de kraven finns när det blir större plan. Nextjet kommer att köra en Saab 340 med 34 platser vilket kan jämföras med de plan Avies haft som tagit 19 passagerare, säger Hill som hoppas att det visar sig fungera bra.

– Om det blir bra så kanske Flexflight också väljer att köra ett större plan när de går in i den ordinarie upphandlingsperioden.

Vilken dag flygtrafiken kommer i gång vill inte Jan Hill spekulera i. Det kan bli på måndag men det kan även ta några dagar till innan vi får se plan i luften kring Svegs flygplats.

– Det här är ett alldeles färskt beslut och jag har inte hunnit kontakta Nextjet för att höra när de kan komma i gång, säger Jan Hill.

Annons