Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslag på stora byggplaner i Lofsdalen

/
  • Det röda krysset markerar den ungefärliga platsen där övre Uppvallen ligger. Bilden är ett montage.

Ett nytt fritidsområde i Härjedalen kan bli verklighet.
– Om allt går igenom så handlar det om cirka 80 tomter som ska byggas, säger Olov Näslund.

Annons

Det finns planer på att bygga ett turistområde i anknytning till Lofsdalen. Olov Näslund vill bygga stugor med anslutande skoterleder och skidleder i övre Uppvallen, som ligger strax ovanför Lofsdalen. Förslaget ligger just nu hos kommunen.

– Det här är bara framtidsvisioner och det ligger nu på planeringsstadiet. Det ligger precis nedanför fjället och det är något som folk har efterfrågat flera år, att komma så nära fjället som möjligt och bara kunna kliva rakt ut i skidspåret. Vi vill satsa på att bygga stora tomter och bevara så stora naturområden som möjligt, säger Olov Näslund.

Olov Näslund äger mark runt om i Lofsdalen och har även andra planer på gång.

– Mitt företag Noen har just nu detaljplaner på 70 tomter som ska byggas. Vi har ett område som är i princip klart, säger han.

Enligt programmet för detaljplanen antas byggstart bli så tidigt som hösten 2015 eller våren 2016, men Olov Näslund själv tror att det kan ta längre tid.

– Jag skulle tro att byggplanerna kommer i gång om 3-5 år, det är mycket som ska stämma, säger han.

Frågan är nu uppe om byggnadsplanerna ska flyttas en bit utanför det redan planlagda området och fram till den 26 mars finns det möjlighet att lämna synpunkter till det förslaget.

– När vi har fått in synpunkterna skapas ett beslutsunderlag på det som nämnden sedan ska ta ställning till, säger Irene Kolare, miljöchef.

– De synpunkterna som kommer in om eventuell utökning av byggnadsområdet skickas till kommunfullmäktige innan vi tar ett beslut. Men det är klart det vi tycker det är positivt i nämnden eftersom vi har släppt det här förslaget så långt, säger Lars-Gunnar Nordlander, ordförande i miljö- och byggnämnden.

Annons