Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första spadtaget för läktare

/
  • Sixten Kristoffersson tog första spadtaget till den nya läktaren som ska byggas på Svegs IP.
  • Svegs IKs ordförande och travkungen Baben Persson tog emot gästerna. Här är det Yngve Hurtig som vid sin ankomst får instruktioner om programmet under dagen.

Nästa höst är det tänkt att åskådare på Svegs IP ska ha en läktare under tak att sitta på. Första spadtaget togs i lördags av Sixten Kristoffersson, klubbens äldsta medlem.

Annons

I samband med herrlagets match hemma mot Ope så träffades sponsorer och medlemmar i Sveg IKs investeringsfond för en lättare lunch. En punkt på programmet var att första spadtaget till en ny läktare skulle tas.

– Det är positivt att det händer saker i klubben, tycker Sixten Kristoffersson som inte tvekade över att ställa upp när han som nestor i klubben fick frågan om att ta det symboliska spadtaget.

– Sixten har varit SIKare sedan tidigt 50-tal då han flyttade hit. Han har varit väldigt engagerad och det föll sig naturligt att fråga honom, säger klubbens kanslist Göthe Hammarström.

Läktaren kommer enligt beräkningarna att vara klar i augusti nästa år. Den kommer att rymma ungefär 150 personer och förhoppningen är att det ska göra att fler väljer att komma till IP när något av klubbens tio lag spelar match.

– Det har funnits funderingar länge på en läktare. Nu kom vi till skott och vi har mycket att tacka de som är med i vår travfond, insatserna där med 121 medlemmar gör att vi får in 60 000 kronor per år, och det är utan vinster. Förhoppningen är ju att vår travexpert, Baben Persson, ska dra in en storvinst så att det ger ännu mer, säger Hammarström.

Totalkostnaden för läktaren beräknas till i runda tal 200 000 kronor.

Annons