Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsskola på engelska

/
  • Ben Smith, till vardags tränare för Ytterhogdals division 3 lag, har fullt upp med att behålla bollen när de unga spelarna attackerar från alla håll.
  • Elin Jonsson, 10 år, från Åsarna har åkt till Ytterhogdal för att spela fotboll en hel vecka.
  • Sommarfotbollsskolan för barn och ungdomar i Ytterhogdal har arrangerats av Ytterhogdals IK sedan början av 1980-talet. I år deltog fler än 40 barn som tränades av de engelska proffsspelarna.

Det har varit fullt ös på Svedjevallen i Ytterhogdal i veckan. När tidningen är på besök pågår två fotbollsmatcher samtidigt och de engelska coacherna Ben Smith och Jordan Pearce kör hårt med de unga spelarna, som får instruktionerna på engelska. Välkommen till fotbollsskola.

Annons

Fler än 40 barn från Hogdalsbyden, men även från Ånge och Åsarna, deltar.

Elin Jonsson från Åsarna gillar att spela fotboll och bor i Ytterhogdal hos mormor Elinor Söderlund för att kunna spela fotboll. Elin är mycket nöjd med sin fotbollsvecka.

– Det är jättekul med fotbollsskolan. Jag har fått lära mig så mycket och fått spela fotboll hela dagarna. Dessutom fick vi spela riktiga matcher, säger Elin Jonsson.

Det är första året hon är med på fotbollsskolan och hon tänker delta även nästa sommar.

Fotbollsskolan ordnas varje sommar i Ytterhogdal av Ytterhogdals och tar hjälp av laget, i det här fallet tränare Ben Smith och backen Jordan Pearce, båda från England.

– Det har vi gjort sedan början av 1980-talet så det börjar nog bli 30 år snart., säger Leif Nilsson, föreningens ordförande.

Annons