Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frontalkrock utanför Lillhärdal – fem personer inblandade

/

En svår trafikolycka har inträffat strax väster om Lillhärdal.
Fem personer är inblandade i olyckan.
– Det är två bilar som har frontalkrockat. Vi har ganska mycket resurser på plats, säger Johan Wickenberg, inre befäl vid räddningstjänstförbundet.

Annons

Ett larm inkom till SOS om en trafikolycka på väg 573 vid Haftorsbygget strax väster om Lillhärdal, nära länsgränsen. Olyckan inträffade klockan 05.33 tidigt på lördagsmorgonen.

Det handlar om två fordon som frontalkrockat.

– Det jag vet i nuläget är att det är åtminstone fem personer som är drabbade. Ambulanshelikopter är på väg från Östersund, säger Oscar Berglund, vakthavande befäl vid länspolisen.

Räddningstjänsten från såväl Sveg som Särna och Lillhärdal är på plats.

– Vi har ganska mycket resurser på plats; fem ambulanser, ambulanshelikopter samt räddningstjänst från både Härjedalen och Dalarna, säger Johan Wickenberg.

Skadeläget bland de inblandade är än så länge oklart.

– Det färdades fyra personer i ena bilen och en i den andra, totalt fem personer som är skadade i varierat skadeläge. En person sitter fastklämd som vi just nu håller på försöker få loss, säger Johan Wickenberg.

Två personer är allvarligt skadade och förda till sjukhus i Östersund och Dalarna med ambulanshelikopter. Tre personer är förda till sjukhus i vägambulans.

Vägen var helt avspärrad i samband med räddningsarbetet.

Annons