Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart i Vemdalen inför älgjakten

/
  • Visningar av älgdragare och fyrhjulingar rönte stort intresse.
  • I kolbulleståndet jobbade Elin Alkell stenhårt för det fanns många munnar att mätta.
  • Andreas Ekberg hade full snurr på försäljningen av jaktkläder, ammunition och andra saker som är bra att ha på måndag när det smäller.
  • Gunnar Ekberg samtalar med Anders Stensson om vad som komma skall i älgskogen.
  • I knivslipningsståndet var det kö. Bertil Höglund slipade med stor precision.
  • Att testa laserskytte på en älgbana var populärt.

Hos Ekbergs i Vemdalen har det blivit en tradition för jägare att samlas och köpa in de sista prylarna inför älgjakten. När det kommer som mest folk är det bilköer mellan kyrkan och Håbron.

Annons

– Jag har haft den här uppsamlingsdagen i bra många år nu och det är väldigt populärt, säger Gunnar Ekberg som inte ändrar ett vinnande koncept.

Förutom att han har sin egen butik smockfylld med prylar inför jaktlördagen så samlas diverse försäljare och aktivitetsmakare i stånd såväl utanför som innanför väggarna.

– Men i år hade vi otur med vädret, fast det kanske är bra laddning inför jakten, sa Elin Alkell som stod och stekte kolbullar för fulla muggar.

Möjligheter fanns även att få sina jaktknivar proffsslipade av Bertil Höglund, något som väldigt många passar på att göra. Där ringlade kön lång hela dagen och även de som inte slipade knivar passade på att finnas med för att få höra diverse jakthistorier.

Annons