Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt trots kvalfotboll

/

När amerikanske countrylegenden Rayburn Anthony spelade upp i Linsells bygdegård hade arrangörerna inga problem att fylla lokalen trots VM-kval för Sverige samma kväll.
– Skönt, tyckte Lars-Olov Ängerfors, byalagets ordförande, som gärna vill ha en så stark artist när möjlighet fanns.

Annons

De senaste sex-sju åren har byalaget i Linsell bjudit byborna och musikintresserade härjedalingar på fina musikupplevelser. På lördagskvällen stod Rayburn Anthony på scenen tillsammans med Kentucky.

– Jag gillar att vara i Sverige, jag tycker om människorna här, berömde Anthony som varit en stadig Sverigegäst under 20 år. Oftast har han förlitat sig på att spela med Kentucky.

Lars-Olov Ängerfors var förstås nöjd med att få in en sådan godbit i schemat.

– Kentucky har spelat här tidigare och de går hem i stugorna. Den kontakt vi fick med bandet hjälpte oss förstås att få hit dem den här kvällen, berättar Ängerfors.

Nu har byalaget i Linsell ingen stor kassa att erbjuda till gage och det krävs nästan att det blir fullsatt på de musikkvällar som arrangeras.

– Vi brukar sälja biljetter där det ingår kaffe och smörgås. Då kan vi ta in 120 sittande gäster och ska det bli något litet överskott till bygdegården så är det bra om det blir närmast fullsatt, säger Ängerfors.

Rayburn Anthony var på gott spelhumör och Kentucky gör heller ingen besviken, publiken fick valuta för pengarna. Kanske mer är de som satt hemma och tittade på när Sverige tappade segern i fotbollsmatchens slutskede.

Annons